Преговорите между Европейският парламент и държавите членки на ЕС приключиха късно снощи,

...
Преговорите между Европейският парламент и държавите членки на ЕС приключиха късно снощи,
Коментари Харесай

Преговирите за миграционната политика на ЕС приключиха без споразумение

Преговорите между Европейският парламент и страните членки на ЕС приключиха късно нощес, без да бъде реализирано съглашение по сложната промяна на миграционната политика на Европейски Съюз, съобщи Франс прес.

По данни на ЕП следващият кръг от преговори е плануван за 18 декември. Испания, която е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз, се пробва да реализира съглашение преди края на месеца.

" Постигнат е прогрес ", написа в " Екс " в края на маратонските договаряния испанският евродепутат Хуан Фернандо Лопес Агилар, участник в договарянията. Френската евродепутатка Фабиен Келер, която също участваше в договарянията, обаче разясни, че " доста чувствителни въпроси към момента остават отворени ". " Очакваме Съветът да предприеме по-значими стъпки, с цел да привършим до края на годината ", добави тя.

Най-голямата пречка в полемиките са договореностите за наложителната взаимност сред страните, които би трябвало да заменят сегашната дъблинска система, отбелязва Агенция Франс Прес. Заявената цел е да се реализира дефинитивно приемане на " Пакта за миграцията и убежището ", показан от Европейската комисия през септември 2020 година, преди евроизборите, планувани за юни следващата година.

Според Агенцията на Европейски Съюз за предоставянето на убежище тази година се следи нарастване на броя на подадените молби за даване на леговище, като до края на 2023 година те може да надвишават 1 милион.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР